Trobada amb empreses a Inca per un futur laboral.
Càritas Mallorca organitza des de l’àrea d’ocupació, tres jornades informatives a Inca per apropar la realitat del món laboral des de diferents perfils empresarials.
Proporcionar orientació i assessorament professional per a persones que estan en recerca activa de feina, aquest ha estat l’objectiu marcat en les jornades, 3 en total, que s’han organitzat a Inca per part de Càritas perquè les persones que cerquen un futur laboral identifiquin els seus interessos, les seves fortaleses i els seus objectius professionals a traves de les xerrades que han donat empreses ubicades a Mallorca.
5 empreses que col·laboren amb Càritas Mallorca de forma habitual han acostat a les 28 persones que han participat a les jornades, la realitat del món laboral de cada un dels sectors que representen, sector turístic, comercial, ecoagrario, d’inserció, entre altres.
Durant la primera jornada, des del departament d’orientació i intermediació laboral de Càritas Mallorca, es va explicar els objectius de les jornades i les expectatives laborals que s’han marcat en aquest encontre. Posteriorment, ja a la segona jornada, des del GREC, el grup d’educadors de carrers i treball amb menors, es va xerrar de l’autoocupació, el pla d’empresa i els rics i beneficis d’un projecte propi, d’un projecte d’autoocupació. Una xerrada impartida per Nando España, del punt d’autocupació de Incorpora del GREC.
Al següent dia va ser el torn d’Hotels VIVA, qui de la mà de Josep Damià, responsable d’incorporació de desenvolupament de la cadena, va explicar que al sector turístic, la temporada s’amplia cada vegada més i que el ventall d’ofertes de feina és molt variat, des de cuiners, ajudants de cuina, personal de neteja o cambrer de sala. Va apuntar que uns dels valors que més cerquen les empreses, i no només al sector turístic, és la actitud de la persona a l’hora d’afrontar una feina. Va recalcar que és important que una persona que cerca un treball es mogui i intenti tocar totes les portes”, la persona que cerca, més tard o més hora troba una oportunitat. També va apuntar que l’edat no és un impediment, perquè l’experiència es valora.
Posteriorment varen intervenir d’Eco Sa Taulera, na Fani Zuzama i Joan Adrover, qui varen xerrar del projecte que ells representen, “un projecte propi, familiar, que ha crescut però que representa uns valors com són la terra, el producte ecològic, el producte de proximitat i que per això el perfil de persona que cerquen per a treballar a l’empresa, és una persona que també cregui en aquests principis, que tingui una actitud d’aprendre, de treballar en equip, i que vulgui treballar en aquest ambient familiar. Les ganes de quedar al projecte és molt valorable.
El àmbit comercial també va estar present en aquesta trobada amb la participació de Martha Galvis que va parlar sobre la feina de comercial, el perfil que es cerca, la feina que es desenvolupa entorn a la venda de productes.
Per tancar, Eines x Inserció, l’empresa d’inserció vinculada a Càritas Mallorca va estar present a l’encontre, amb el seu gerent, Felix Sánchez i la tècnica social, Sole Vidal, que varen parlar dels perfils dels treballadors d’inserció d’Eines, persones de botigues d’atenció al públic i xofers de repartiment. Varen destacar també en les seves intervencions la disposició de les persones de voler aprendre, de voler treballar, de voler fer feina en un ambient cordial.
La trobada d’empreses i treballadors compta amb el suport del Fons Social Europeu, del programa Inclusión+, iniciativa que vol ajudar a les persones a desenvolupar totes les eines necessàries per trobar feina a partir de les seves potencialitats. Des de l’àrea d’ocupació, orientació i intermediació laboral de Càritas Mallorca es treballa en aquesta línia d’empoderar a les persones i també de facilitar, a les empreses que aposten per la feina de Càritas, perfils que puguin encaixar en les seves demandes.